Duurzaamheid en Certificering

Doordat we de gehele keten binnen een gesloten bedrijf beheersen is traceerbaarheid en voedselveiligheid in alle facetten in de opgroei van de snoekbaars gegarandeerd. Dierwelzijn is door uitsluiten van transport bewegingen een kernwaarde.

Het voeder is antibioticum-vrij en GMO-vrij, tevens is traceerbaarheid van de gehele keten beheersbaar.

 

De kweek vindt plaats in indoor recirculatie systemen, het gebruik van water is minimaal, het kweekwater wordt 2 keer per uur met behulp van geavanceerde filters gezuiverd en er vindt omzetting plaats van afvalstoffen in onschuldige stoffen. Deze methode van viskweek is een zeer geringe belasting van het milieu.

 

Mede hierdoor staat de gekweekte snoekbaars dan ook als enige snoekbaars op de groene lijst van het WWF. Dit houdt in goede keuze: geen MSC/ASC label verkrijgbaar voor deze (soort)-kweekmethode, maar het visbestand is gezond, er is weinig milieubeschadiging en er wordt voldoende duurzaam gekweekt.

 

Gekweekte snoekbaars in de VISwijzer
De VISwijzer geeft een duurzaamheidsadvies over welke vis de consument prima kan eten en welke vis beter vermeden kan worden. De beoordelingen achter de VISwijzer worden jaarlijks uitgevoerd door een internationaal assessment team, waar de Good Fish Foundation onderdeel van is. De VISwijzer is een initiatief van Good Fish Foundation, WNF en Stichting De Noordzee. Good Fish Foundation heeft de snoekbaarskweek beoordeeld volgens de gestandaardiseerde methode achter de VISwijzer. De gekweekte snoekbaars uit recirculatiesystemen scoort groen op de VISwijzer en is op dit moment de meest duurzame snoekbaars op de Europese markt.